PATH OF 100 MONKEYS






SOMETHING TO think ABOUT


by Jian, tcm, SiTU



FUKUSJIMA

was a global problem

from the beginning!
Voortbestaan New York en Tokio bedreigd door klimaatverandering
Voortbestaan New York en Tokio bedreigd door klimaatverandering Wereldsteden als New York en Tokio worden in toenemende mate bedreigd door natuurrampen.
Reken uit hoeveel slaven er voor u werken
Reken uit hoeveel slaven er voor u werken Slavernij mag dan al zo'n 150 jaar afgeschaft zijn, toch zijn veel van de spullen die u dagelijks gebruikt met slavenarbeid gemaakt. Bereken hier hoeveel slaven u precies 'in dienst heeft'.
Noren sturen Dreamliner terug naar Boeing Telegraaf.nl
De Noorse luchtvaartmaatschappij Norwegian Air Shuttle stuurt het Dreamliner-toestel dat vrijdag strandde op de luchthaven van Bangkok terug naar fabrikant ...
Alle berichten over dit onderwerp bekijken »
VN moet toegang tot water als fundamenteel mensenrecht garanderen”



De toekomst van de ontwikkelingsagenda is deze week het onderwerp van overleg op de VN-top in New York. CNCD-11.11.11, 11.11.11 en Rés’Eau herinneren Belgische politieke vertegenwoordigers eraan dat water de bron is van alle ontwikkeling.

Watertap in Luzira, Kampala. (Foto: Flickr Creative Commons, SuSanA Secretariat).
“Toegang tot schoon water en sanitaire voorzieningen voor ieder is in juli 2010 erkend als een fundamenteel mensenrecht door de VN. Het is hoog tijd om dit universeel recht te concretiseren”, verklaart Marc Despiegelaere in naam van Rés’Eau. Rés’Eau is een groepering van Belgische middenveldorganisaties die, direct of indirect, rond het thema water.
Oud Engels stoomschip komt stukje bij beetje boven water
Pieter Atsma
Vlieland | Het heeft wel iets van een grijpautomaat op de kermis. De kraanmachinist van de Sliedrechtse berger Van den Herik, die het bovenste deel van het oude wrak op moet ruimen, heeft alleen een 3D-kaart om de kraan aan te sturen op de bodem van de Noordzee. Na een week heeft hij toch de belangrijkste delen al boven kunnen krijgen.
,,Er is net een deel van de stoomketel boven water gekomen”, vertelt Kees Jonker van het bergingsbedrijf. ,,Dat is een van de belangrijkste onderdelen van het schip die we moeten ophalen. Maar we hebben ook al veel stukken van de boeg naar boven gehaald.”
Het wrak van het schip - waarschijnlijk van Engelse makelij - ligt in de vaargeul Zuider Stortemelk, vlak boven Vlieland. In de loop der jaren is het steeds hinderlijker komen te liggen voor de scheepsvaart. Om ongelukken te voorkomen wordt het wrak daarom geruimd tot een diepte van 11,5 meter. Dit betekent dat de bovenste 2,5 meter van het schip moet worden weggehaald.
Pijpenlegger bij IHC Merwede succesvol te water

IHC Merwede heeft met succes de pijpenlegger SAPURA DIAMANTE te water gelaten op de werf in Krimpen aan den IJssel. Het is het eerste (in een serie van vijf) compleet geïntegreerde offshore schepen, volledig ontworpen, geëngineerd en gebouwd door IHC Merwede. Na oplevering wordt het schip ingezet om voor de kust van Brazilië diepzee-olievelden te ontwikkelen tot een diepte van 2.500 meter voor Petrobrás.
REGIO - Exclusief voor houders van de Museumkaart zijn er een aantal bijzondere dagen georganiseerd naar aanleiding van de tentoonstelling TE WATER, de geschiedenis van de scheepvaart in de Krimpenerwaard. De tentoonstelling geeft aan de hand van de ontwikkeling van de Krimpense werven een goed beeld van de grote historische ontwikkelingen binnen de scheepsbouwindustrie, zoals de omslag van houten boten naar ijzeren schepen, van klinken naar lassen en natuurlijk van zeil naar motor. De Museumkaart aanbieding bestaat uit een rondleiding door de tentoonstelling TE WATER in Streekmuseum Krimpenerwaard, een lezing of film met het thema scheepsbouw en na afloop een bezoek aan de werf van IHC Merwede in Krimpen aan den IJssel of aan het schip de ‘Dirk’ in de restauratiehaven in Rotterdam.
Op zaterdag 28 september en 12 oktober is er een rondleiding en een lezing over het renovatieproces van de ijzeren kraak de ‘Dirk’. Streekmuseum Krimpenerwaard is van dinsdag t/m zaterdag van 14.00 tot 17.00 geopend. IJsseldijk 312 te Krimpen aan den IJssel. Meer info: www.streekmusemkrimpenerwaard.nl.

Greenpeace-filmpje toont schoten

Er werden enkele waarschuwingsschoten gelost in het water en in de lucht»
Er werden enkele waarschuwingsschoten gelost in het water en in de lucht 
Greenpeace heeft beelden op internet gezet van de Russische speciale eenheid die vorige week optrad tegen actievoerders bij een olieplatform.
Daarop is te zien en te horen dat de Russen inderdaad meerdere keren hebben geschoten, zoals Greenpeace eerder al stelde.
De Russische eenheid probeerde twee actievoerders die op de voet van het boorplatform van Gazprom waren geklommen, daar vanaf te halen. Daarbij werden twee zwarte rubberbootjes ingezet.

In de lucht

Op het YouTube-filmpje is te zien hoe medewerkers van Greenpeace in twee grote rubberboten probeerden de Russen te hinderen.
De actievoerders zetten hun boten pas in de achteruit toen er salvo's klonken. Eerst werd er in het water geschoten en vervolgens nog drie keer in de lucht.

Waarschuwingsschoten

De milieu-organisatie zei vorige week al dat het om waarschuwingsschoten ging, hoewel de Russen wel hadden gedreigd raak te schieten als Greenpeace het gebied bij Nova Zembla niet zou verlaten. Niemand raakte gewond.
De dertig opvarenden van het Greenpeace-schip Arctic Sunrise staan vandaag in Moermansk voor de rechter.
Water gevonden op Mars
WASHINGTON - 
In de bodem van de planeet Mars blijkt water te zitten. De verkenner Curiosity heeft daar voor het eerst sporen van gevonden. Dat staat donderdag in het gezaghebbende wetenschapsblad Science.
„We weten nu dat er veel water op Mars moet zijn en dat het makkelijk te bereiken is. Als we mensen sturen, hoeven ze alleen wat grond op te graven. Als ze de bodem dan opwarmen, hebben ze water”, aldus hoofdonderzoekster Laurie Leshin.
In elke kilo Marsgrond zit ongeveer 20 gram water. Dat is ongeveer een tiende van de hoeveelheid water in de grond op aarde.
De ontdekking van water op Mars is bijzonder, maar komt niet helemaal als een verrassing. De Curiosity is bewust naar zijn werkplek gestuurd, een krater bij de evenaar van de planeet. Satellieten hadden gemeten dat daar mineralen in de grond zitten die alleen onder invloed van water kunnen ontstaan. Vorig jaar vond de verkenner kiezelstenen die lang geleden zouden zijn meegevoerd door het water van een beekje.
Water is een cruciale voorwaarde voor leven. Toch is dat nog niet gevonden op Mars.
Wel ontdekte de Curiosity dit jaar dat leven ooit mogelijk is geweest op Mars. In een rots werden namelijk sporen van de elementen zwavel, stikstof, waterstof, zuurstof, fosfor en koolstof gevonden. Dat zijn de bouwstenen van leven op aarde. Vermoedelijk hadden er in een ver verleden minieme organismen kunnen bestaan op Mars. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA laat in het midden of die er ook echt zijn geweest.
De Curiosity is een rijdend scheikundelaboratorium, dat in november 2011 werd gelanceerd en in augustus vorig jaar op Mars landde. De verkenner woelt het oppervlak om, onderzoekt rotsen, meet gassen in de atmosfeer en neemt foto's. Het project heeft ongeveer 2 miljard dollar (1,6 miljard euro) gekost.

THE ART OF FLYING


" Master, look, the birds are dancing in the sky. They are dancing to honour you."
"They are dancing to welcome the future, a new world."
" But master, I hear they are singing your name."
" That's because I am the future."

BEN IK IN BEELD?

ERVAAR DE WERELD (SiTU)


EEN BAAIERD VAN KLEUREN

LOKTE MIJN OGEN

EN ONTROERD STAARDE IK OMHOOG

OM IN HEMELWATER TE VERDRINKEN

ONDER HET WONDER VAN EEN REGENBOOG


SOMEthing to THINK about



At the end of the Roman, French, Ottoman and German Empires

the public attention was focused on cooking and the “master-chefs” were the real society heroes.
EEN VROEGE VOGEL


SCHIMMEN   IN  HET  OCHTENDDUISTER

EEN BEWEGING, O ZO  KLEIN

IS HET  EEN  BLAD

ER IS  GEEN  WIND

HET MOET  EEN  VROEGE  VOGEL  ZIJN
 

Auto terecht dankzij Google Earth wtf.nl
Google Earth is handig om de omgeving mee verkennen. Dat vond ook een man die op zoek was naar een goed terrein om te jagen in het Amerikaanse George ...
Alle berichten over dit onderwerp bekijken »
Zes arrestaties om goudroof op vliegveld Telegraaf.nl
De daders gingen aan de haal met het goudtransport van de firma Brink's vlak voordat het toestel van Air France vorige week vertrok naar het Zwitserse Zürich.
Alle berichten over dit onderwerp bekijken »
Beren, wolven, gieren... komen weer meer voor in Europa Knack.be
Het gaat de laatste jaren beter met de biodiversiteit in Europa. Veel wilde diersoorten zijn de afgelopen vijftig jaar in aantal toegenomen.
Alle berichten over dit onderwerp bekijken »
iPhone stuurt automobilisten naar landingsbaan van vliegveld
In Alaska zijn twee automobilisten op de startbaan van het Fairbanks Airport terechtgekomen. Beide bestuurders werden hier heen geleid door de navigatie-app op hun iPhone.
[iPhone stuurt automobilisten naar landingsbaan van vliegveld]
SOMEthing to think about


  • Wouldn't it be great if we actually found intelligent life on this planet?

Waterbedrijven betalen om verdroging natuur tegen te gaan                 

 
Er wordt twintig miljoen euro gereserveerd om droogte tegen te gaan          
          
DEN BOSCH - Brabantse waterbedrijven gaan de komende vijf jaar twintig miljoen euro apart zetten voor de aanpak van verdroging in de natuur. Het is voor het eerst in Nederland dat de waterbedrijven dat doen
Of het geld dat nu gereserveerd ook echt voor de aanpak van verdroging gebruikt wordt moet nog blijken. Volgens directeur Guiljo van Nuland van Brabant Water staat nog niet vast dat verdroging in de natuur iets te maken heeft met drinkwaterwinning. "We hebben met de provincie afgesproken dat we dat gaan onderzoeken, als blijkt dat dat zo is dan willen we een bijdrage leveren." Die bijdrage zou volgens Van Nuland ook veel kleiner kunnen zijn dan de gereserveerde 20 miljoen.
Windmolen snel verkocht aan particulieren
   
Het bedrijf De Windcentrale heeft via 'crowdfunding' in heel korte tijd een windmolen verkocht aan particulieren. 1700 mensen kochten een of meerdere stukjes van de windmolen ('winddelen') van 200 euro per stuk. Daarmee werd een totaalbedrag opgehaald van 1,3 miljoen euro.
Vrijwel alle 6648 winddelen waren zondagavond al in een paar uur verkocht, maandagochtend gingen de nog resterende vijf van de hand. De 1700 eigenaren draaien samen op voor het onderhoud, maar besparen desondanks gedurende 12 jaar (de levensduur van deze windmolen) geld op hun energierekening en dragen tegelijkertijd bij aan een beter milieu, zegt directeur Harm Reitsma van De Windcentrale. Een winddeel levert ongeveer een zevende op van het gebruik van een gemiddeld huishouden.
Foto: Rick Tomlins

Eerste Volvo Ocean Race boot te water      

AMSTERDAM - De eerste nieuwgebouwde boot voor de Volvo Ocean race voor 2014 en 2015 is maandag te water gelaten. Het gaat om de 65-voets boot gebouwd van composiet bij de Engelse werf Green Marine.
,,Het is een groots moment´´, aldus Connell Daino, project manager bij Green Marine. ,,Dit is het resultaat van hard werken door veel mensen, maar het is tegelijkertijd slechts het begin. We hebben nog een lange weg te gaan.´´
Het is de eerste keer in de veertigjarige geschiedenis van de Volvo Ocean Race dat er nu identieke boten worden gebouwd die tegen elkaar gaan uitkomen. De organisatie gaat ervan uit dat de boten sterk zijn om zowel in de komende race als in die daarna mee te kunnen doen.
De snelle monohulls zijn gebouwd door een consortium van werven uit Engeland, Frankrijk, Italië en Zwitserland. De boot die maandag te water werd gelaten wordt die van het Team SCA, dat alleen uit vrouwen bestaat. De volgende Volvo Ocean Race start volgend jaar oktober in Alicante.  

Wereldrecord: water naar de zee dragen

Gepubliceerd: 25 Sep 2013, 09:40 •Het wereldrecord 'water naar de zee dragen' is gebroken. Recordhouder Canada heeft het gedaan met 282 leerlingen en het Nederlands record staat op 147 leerlingen. Maar dat is maar weinig bij de ruim 400 kinderen die op 25 september naar het Katwijkse strand kwamen om zich sterk te maken voor het wereldrecord én voor de Oude Kerk. Want die is aan een grote opknapbeurt toe. De actie is opgezet door de stichting Hervormde Scholen Katwijk. Er is meer dan €5000 opgehaald. Maar daar werd door de leerlingen wel wat voor gedaan. Een knal! Start! En dan heel voorzichtig 100 meter met een emmertje water op je hoofd door het mulle zand. Concentratie. Het mag niet misgaan! Aan het eind van de baan wacht een leuke verrassing. Het water gaat weer in zee, een... water-ijsje mag mee. Smullen maar.

Schoon water dankzij Nederlanders

© ANP
Drie Nederlandse bedrijven gaan samen twintig duurzame drinkwatersystemen bouwen in de provincie North West in Zuid-Afrika. Belangrijk, want water zorgt voor minder armoede en een betere economische groei.
Schoon drinkwater is voor ons de normaalste zaak van de wereld. In de Zuid Afrikaanse provincie is dat anders. Het klimaat is er droog, het grondwater verontreinigd en de kwaliteit van het water is ronduit slecht.
Daarom geeft het fonds Duurzaam water van het ministerie van Economische Zaken drie bedrijven de opdracht daar verandering in te brengen. Pentair, Ten Cate en Walvin moeten ervoor zorgen dat de waterkwaliteit van North West omhoog gaat.

RWZI Amersfoort levert straks water, energie en kunstmest

waterschap
Waterschap Vallei en Veluwe gaat de rioolwaterzuiveringsinstallatie Amersfoort ombouwen tot Energie- en Grondstoffenfabriek. Dat betekent dat rioolslib uit onder meer Soest straks energie en kunstmest oplevert.
Het waterschap gaat het rioolslib dat vrijkomt bij het zuiveren van rioolwater in Amersfoort, Soest, Nijkerk en Woudenberg centraal vergisten. Hierdoor zal er meer biogas beschikbaar zijn voor het opwekken van groene stroom. Er wordt hiervoor gebruik gemaakt van hydrolyse, een proces waarmee de structuren van het zuiveringsslib onder hoge druk en temperatuur gekraakt worden waardoor er nog meer biogas uit het slib geproduceerd kan worden.
Twee miljoen kilowatt
Al het rioolwater van Amersfoort zal hierdoor in de toekomst energieneutraal gezuiverd worden. Naar schatting wordt jaarlijks een overschot van circa twee miljoen kilowatt aan groene stroom aan het openbare elektriciteitsnet geleverd. Dit overschot van groene stroom is voldoende om circa 600 huishoudens een jaar lang van elektriciteit te voorzien.

Kunstmest
Bij de centrale verwerking van rioolslibben op de RWZI Amersfoort komen tevens reststromen vrij die bijzonder rijk zijn aan stoffen als fosfaat en stikstof. Met toepassing van de Pearl® technologie zullen deze grondstoffen jaarlijks naar schatting 900 ton hoogwaardige kunstmest opleveren. Dit product, Crystal Green®, wordt direct toegepast in de land- en tuinbouw en geldt als een meststof uit de categorie met de hoogste kwaliteit.
 
Wethouder Saskia Boelema neemt op woensdag 25 september rond 11.45 uur het eerste watertappunt voor basisschoolleerlingen van de Brede School in Heuvel in gebruik. Zij doet dat door samen met een vertegenwoordiger van Ferrero BV en een aantal peuters en kleuters de eerste flesjes water te tappen. Naast de Brede School Heuvel komt op 25 september ook in Brabantpark een nieuw watertappunt te staan.

Straten Manilla blank door orkaan

   Video De hoofdstad van de Filipijnen kampt met zware overstromingen. Door hevige regenval en de orkaan Usagi staan veel straten van Manilla onder water. En er wordt de komende week nog veel meer regen verwacht onder meer door een nieuwe tropische storm.
SiTU GLOBAL NEWS:

UN votes to eliminate Syria's chemical weapons: The UN Security Council has voted unanimously to secure and destroy Syria's chemical weapons stockpile, a landmark decision...

Indian gems found in Alps may be given to climber: An unnamed young French alpinist, who stumbled on a chest of Indian jewels while climbing a glacier in...

Footballer Lionel Messi in court for tax fraud case: Messi arrived by car shortly before 11:00 am (0900 GMT) and walked up to the entrance of the...

Typewriters log out PCs in anti-espionage operations: Spooked by threats of wire-tapping and snooping, Indian diplomatic staff have dusted out their typewriters.

Death toll in Mumbai building collapse rises to 53: The death toll in yesterday's four-storey building's collapse in Mumbai mounted to 53, with 18 more bodies being...

US offers ‘closest partner’ India top-end defence tech: Remember the ''we are just good friends'' refrain from Bollywood pairs who didn’t particularly want the world to...
Werkstraf voor tongzoen schoonmaakster ziekenhuis: Wegens het geven van een tongzoen is een 37-jarige man uit Harlingen door het gerechtshof in Leeuwarden veroordeeld...
klimaatverandering is zo drastisch dat ze gevaarlijk wordt. 10 alarmbellen voor de opwarming van de aarde in het IPCC-rapport van het klimaatpanel van de VN.    
10 alarmbellen voor de opwarming van de aarde
Klimaatverandering © IMAGEGLOBE
1. De mens is verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde
Het is zo goed als zeker: de klimaatwijziging en de daaruit volgende opwarming van de aarde is te wijten aan de mens. Dat staat volgens het rapport voor 95 procent vast. Meer dan de helft van de temperatuurstijging is te wijten aan menselijke activiteit, zo staat in het rapport: 'Het is extreem waarschijnlijk dat menselijke invloed de dominante rol speelde in de gemeten opwarming sinds het midden van de 20e eeuw.'
De mens heeft wellicht sinds 1750 een impact - het begin van onze continue uitstoot van broeikasgassen.
2. Opwarming met 2° C is gevaarlijk: het kunnen er 4° C worden
De opwarming van de aarde wordt vanaf een stijging met 2° C gevaarlijk, aldus het rapport.
Die opwarming limiteren op die grens is dan ook een breed gedragen manier om 'gevaarlijke klimaatwijziging' te voorkomen. Een significant deel van de maximale hoeveelheid CO2 die uitgestoten mocht worden om die 2 C° te vermijden, werd al in 2011 bereikt.
Verdere uitstoot van broeikasgassen zal de aarde verder opwarmen en het klimaat op verschillende manieren veranderen. Tegen het einde van de 21e eeuw zal de aarde 'wellicht' met 1,5° Celsius opwarmen ten opzichte van de periode 1850-1900. Ten gevolge van het ECS (equilibrium climate sensitivity: de reactie van het klimaat op een verdubbeling van de CO2 in de atmosfeer) kan er echter een temperatuurwijziging optreden tussen 1,5° C en 4,5° C. In 2007 werd nog gedacht aan een stijging tussen 2,0°C en 4,5° C.
3. Zeespiegel stijgt sneller dan verwacht
De zeespiegel stijgt sinds het midden van de 19e eeuw sneller dan in de millennia ervoor. Tussen 1901 en 2010 ging de zeespiegel 19 centimeter de hoogte in. En dat zal blijven doorgaan. Het is 'zo goed als zeker' dat de zeespiegel zal blijven stijgen tot na 2100. Die stijging zou van 26 tot 82 centimeter kunnen gaan. Mogelijk smelten de ijskappen van Groenland binnen het millennium, wat voor een stijging van de zeespiegel van 7 meter zou zorgen.
In eerdere, voorzichtigere, rapporten werd al gewaarschuwd voor het verdwijnen van steden als New York.
4. Meer en langere hittegolven
Het is 'zo goed als zeker' dat de meeste plaatsen op aarde te maken zullen krijgen met meer warme dan koude extreme temperaturen. Hittegolven zullen hoogstwaarschijnlijk vaker voorkomen. Occasionele extreme winters blijven echter niet uit te sluiten.
'Hittegolven zullen zeer waarschijnlijk vaker voorkomen en langer duren', deelde het IPCC-klimaatpanel mee.
5. Afgelopen 10 jaar meer temperatuurrecords gebroken dan ooit
Volgens het rapport was het sinds het begin van de weermetingen nooit warmer dan tussen 2001 en 2010. 'In een decennium werden meer temperatuurrecords gebroken dan ooit tevoren', zei de secretaris-generaal van de World Meteorological Organization (WMO), Michel Jarraud.
De laatste drie decennia werden steeds warmer, en ze waren stuk voor stuk warmer dan om het even welk decennium sinds 1850. De totale temperatuurstijging (zowel die van het vasteland als van de oceanen) bedraagt voor de periode 1880-2012 zo'n 0,85 graden Celsius. Daarenboven is het 'nagenoeg zeker' dat de bovenste 700 meter van de oceanen warmer werden tussen 1971 en 2010.
'Waarschijnlijk' steeg ook de temperatuur vanaf dieper dan 3.000 meter tussen 1992 en 2005. In de Zuidelijke Oceaan is die stijging het grootst.
6. IJskappen dreigen volledig weg te smelten
De ijskappen in Groenland en Antarctica hebben de afgelopen twee decennia aan massa verloren, en gletsjers zijn wereldwijd verder gekrompen, schrijven de wetenschappers. Dat smelten heeft uiteraard een gevolg voor de zeespiegel (zie hoger).
7. Natte gebieden krijgen meer regen, droge gebieden worden droger
In het verlengde van de klimaatopwarming verwachten de wetenschappers dat de vochtige regio's op de wereld meer en de drogere nog minder neerslag zullen krijgen. 'Maar er zullen uitzonderingen zijn.'
8. Vertraging van de opwarming is geen reden tot feest
Sinds 1998 vertraagt de opwarming van de aarde. Als een van de centrale thema's in het rapport wordt die 'pauze' genuanceerd door erop te wijzen dat die periode begon met een zeer warm El Nino-jaar. El Nino is een cyclisch water- en klimaatpatroon dat een impact heeft in het bijzonder op de Stille Oceaan, maar ook op de rest van de wereld. Volgens het rapport is 15 jaar niet lang genoeg om conclusies te trekken uit de 'pauze'.
9. Oplossingen hebben ook neveneffecten
Het klimaatpanel zegt tot slot dat mogelijke oplossingen voor en instrumenten tegen de klimaatwijziging (het zogenaamde geoengineering) weldegelijk potentieel hebben, maar niet zonder onbedoelde neveneffecten en langetermijngevolgen zijn. De auteurs deden geen gedetailleerd onderzoek naar die methodes, omdat die nog slechts weinig wetenschappelijk getoetst zijn.
10. Klimaatwijzigingen werken nog eeuwen door
Nog volgens het rapport blijkt dat de meeste aspecten van de klimaatwijziging vele eeuwen zullen doorwerken, ook al wordt de CO2-uitstoot gestopt. Sommige gassen blijven langer dan 1.000 jaar in de atmosfeer hangen nadat ze uitgestoten zijn. Dat doet vermoeden dat een deel van de klimaatwijziging niet meer te stoppen of om te buigen is.
Vertederend: Brandweerman redt katje (video)
Stoere mannen die brandweerlui, maar toch het hart op de juiste plaats. Vertederend: Brandweerman redt katje (video)
Fukushima Needs World Wide Help Big Time [Video]
Fukushima Needs World Wide Help Big Time
Bizarre Supernatural Occurances Around The World (Full Documentary) [Video]Bizarre Supernatural Occurances around the World (Full Documentary)
Underwater Pyramid Discovered In Azores [Video]
Underwater Pyramid Discovered In Azores
Een horecazaak zonder kraantjeswater is onbeschoft - Opinie - De Morgen
Franse wijnen vervuild met landbouwgif - Milieu - De Morgen
Man met blauwe huid (62) overleden na hartaanval - opmerkelijk - De Morgen


What happened in 999 ad.:

The suspicious death of Pope Gregory V

He was a son of the Salian Otto I, Duke of Carinthia, who was a grandson of the Emperor Otto I the Great. Gregory V succeeded Pope John XV when only twenty-four years of age. He was the chaplain of his cousin Emperor Otto III, who presented him as candidate.

Gregory V was the first German Pope.[1] Sometimes Pope Boniface II (530–532) is considered the first German Pope, although he was in fact an Ostrogoth.



Pope Gregory V with Emperor Otto III. c. 1450

Politically, Gregory V acted consistently as the Emperor's representative in Rome and granted many exceptional privileges to monasteries within the Holy Roman Empire. One of his first acts was to crown Otto III Emperor on 21 May 996.[2] Together, they held a synod a few days after the coronation in which Arnulf, Archbishop of Reims, was ordered to be restored to his See of Reims, and Gerbert of Aurillac, the future Pope Silvester II, was condemned as an intruder. Robert II of France, who had been insisting on his right to appoint bishops, was ultimately forced to back down, and ultimately also to put aside his wife Bertha, by the rigorous enforcement of a sentence of excommunication on the kingdom.[3]

Until the conclusion of the council of Pavia in 997, Gregory V had a rival in the person of the antipope John XVI (997–998), whom Crescentius II and the nobles of Rome had chosen against the will of the youthful Emperor Otto III, Gregory's cousin. The revolt of Crescentius II was decisively suppressed by the Emperor, who marched upon Rome. John XVI fled, and Crescentius II shut himself up in the Castel Sant'Angelo. The Emperor's troops pursued the antipope, captured him, cut off his nose and ears, cut out his tongue, blinded him, and publicly degraded him before Otto III and Gregory V.[4] He was sent to the monastery of Fulda in Germany, where he lived until 1013. The Castel Sant'Angelo was besieged, and when it was taken in 998, Crescentius II was hanged upon its walls.

Gregory V died suddenly, not without suspicion of foul play, on 18 February 999. He is buried in St. Peter's Basilica near Pope Pelagius I. His successor was Gerbert, who took the name Silvester II.
SiTU SELECTIE: uit de Nederlandse kranten.

China hackte computer Belgische premier - BUITENLAND - PAROOL

Klimmer vindt juwelenschat op Mont Blanc - Buitenland - Reformatorisch Dagblad

Boze motorclub verhindert vertoning film - FILM - PAROOL

Ouderen lopen deur notaris plat om AWBZ - BINNENLAND - PAROOL

Rabobank schikt om koningszilver schutterij - Binnenland - Reformatorisch Dagblad

„Nederland zwijgt over Saudische repressie” - Politiek - Reformatorisch Dagblad

Kwart Nederlanders weinig zin in participatie - Binnenland - Reformatorisch Dagblad

Kwart Nederlanders weinig zin in participatie -  Foto ANP
Vrachtschip passeert Noordwestelijke Doorvaart - Nederlands Dagblad
Zestien jaar voor vergiftigen 81 olifanten Zimbabwe - Nederlands Dagblad
Zestien jaar voor vergiftigen 81 olifanten Zimbabwe - Nederlands Dagblad
'Dood 100 witlipdolfijnen door zoektocht naar olie' - GROEN - PAROOL

Kunstpenis helpt Italiaan niet voorbij dopingcontrole
Wie vandaag de dag een dopingcontroleur te snel af wil zijn, moet creatief voor de dag komen. Kunstpenis helpt Italiaan niet voorbij dopingcontrole
Snowball Earth http://youtu.be/SwzYYnjbi_c describes a theory that for millions of years the Earth was entirely smothered in ice, stretching from the poles to the tropics. This freezing happened over 650 million years ago in the Pre-Cambrian, though it's now thought that there may have been more than one of these global glaciations. They varied in duration and extent but during a full-on snowball event, life could only cling on in ice-free refuges, or where sunlight managed to penetrate through the ice to allow photosynthesis.
In beeld: Recordaantal neushoorns geveld
In Zuid-Afrika zijn dit jaar al bijna zevenhonderd neushoorns gedood door stropers. In beeld: Recordaantal neushoorns geveld
Blinde breekt snelheidsrecord met Porsche (video)
Mike Newman, een 52-jarige ex-bankier uit Manchester, heeft het snelheidsrecord voor blinden verbroken. Blinde breekt snelheidsrecord met Porsche (video)
Air New Zealand met B767 naar Antarctica Flightlevel
Air New Zealand zal wellicht vanaf oktober beginnen met chartervluchten vanuit Auckland naar een luchthaven in Antarctica. Dat is vrij uniek voor een ...
Alle berichten over dit onderwerp bekijken »
'We krijgen de koudste winter in 100 jaar'
'We krijgen de koudste winter in 100 jaar' Deze winter wordt de koudste winter in 100 jaar. Dat voorspellen Duitse en Amerikaanse weersvoorspellers op basis van computermodellen van de Amerikaanse National Weather Service.
De Nieuwe Wildernis maandagavond in première Nieuws.nl
De Nieuwe Wildernis, de Planet Earth van Nederland gaat maandagavond in première. De film wordt vertoond in het Concertgebouw in Amsterdam met live ...
Alle berichten over dit onderwerp bekijken »
SiTU GLOBAL NEWS:

China to lease 3m ha of Ukraine farmland: Initially, 100,000 hectares will be leased to Xinjiang Production and Construction Corp (XPCC), a Chinese quasi-military organization, also...

Toll in devastating Pakistan quake touches 350: Official sources in Quetta, the capital of Balochistan, told that about 350 people were killed by the 7.7-magnitude...

Two Higgs boson scientists tipped for Nobel prize: Two scientists who predicted the existence of the Higgs boson - the mysterious particle that explains why elementary...

Only two towns in India meet clean air benchmark: Two towns in Kerala – Malappuram and Pathanamthitta – have met the clean air benchmark of the Central...

Militants kill 12 in J&K ahead of Manmohan-Sharif talks: Four terrorists, who carried out attacks in Jammu region, came from across the border on Thursday morning, home...

Our English isn't so great say Italians, Germans, French: Italians, Germans and the French are the most insecure in Europe about their levels of English, with Swedes...

Pakistan gets three new islands following earthquake: Pakistan has just got three brand new islands — thanks to a major earthquake.

UN body's report on climate change to be released today: The much awaited summary report of the United Nation’s body on climate change will be released in Stockholm...
Actiedreiging bij rederij Doeksen blijft: De dreiging van personeelsacties bij rederij Doeksen in Harlingen blijft bestaan.
Dear friends,


 


In 24 hours, the world's top scientists will release the most important report in decades: proving once and for all that climate change is a massive threat, but that government action now can stop catastrophe. It's a global wake up call to save our planet, but big oil and dirty energy have a powerful bully who's rallying to stop the truth from coming out.

Rupert Murdoch owns hundreds of major media outlets including ultra conservative Fox News and the Wall Street Journal, and he's using his media power to help his oil buddies stop governments acting to curb their profits. In the US alone, a shocking 80% of climate stories from Murdoch's select papers mislead readers about global warming! Now he's set his sights on this groundbreaking report, and his media empire will dominate the conversation unless people around the world stand together and drown him out.

Battles like this are won or lost in the court of public opinion. One giant global petition supporting climate truth plus letters to the editor, tweets, social media messages could be the blows we need to win this fight. Let's call Murdoch out now and persuade him to back off his attack on science and report the truth. Join now and spread the word -- when our call reaches 1 million we'll send a group of the world's best scientists to directly give him the facts:
http://www.avaaz.org/en/murdoch_tell_climate_truth/?bLlPxdb&v=29598

This report written by 2000(!) scientists will be the most comprehensive body of evidence on global warming in years. It states that global warming is "unequivocally" human made, and that urgent action is required by our governments to avert the impact it could have on our earth through droughts, storms, sea level rise, melting glaciers and ice sheets. Climate change will affect all of us, starting with our coral islands, our crops, our seas, and our coastal cities, everywhere!

But acting to reverse the damage to our planet will take courage and politicians have used the false "climate debate" fueled by right-wing climate deniers as excuses for inaction. That's why big oil and energy spend so much time funding junk science to question the fact of climate change and the plan needed to reverse its devastation. Murdoch is such a powerful friend because he gives the junk tons of media play around the world. Others join in and they drag more balanced media down as editors feel compelled to mention this phony debate in the name of "objectivity".

Government representatives are sitting down with the scientists right now to determine what this report means and what needs to be done. It could be the catalyst for global action that is vital to salvage our earth, but if our media outlets follow Murdoch's lead, we'll lose this key moment for visionary policy that is critical to stop the global crisis of our time.

Let's get the media to report the truth, end the false climate debate and start the serious battle to end climate change. Sign the petition now to call out Murdoch's spin:
http://www.avaaz.org/en/murdoch_tell_climate_truth/?bLlPxdb&v=29598
 

Politie zet ratten in voor speurwerk

De politie gaat ratten inzetten bij de opsporing rondom schietincidenten.
Het gaat om vijf ‘snuffelratten’, die zullen worden gebruikt om verdachten te onderzoeken op kruitresten. In Afrika worden al ratten gebruikt om landmijnen op te sporen.

Binnen enkele minuten duidelijkheid

Een rat kan binnen enkele minuten duidelijkheid geven en is er sneller sprake van een potentiële verdachte. Dat meldt een woordvoerder van de politie.

Goedkoop en makkelijk

De ratten leven maar een paar jaar, maar daar staat tegenover dat de training slechts enkele maanden duurt. Bij honden duurt dat jaren. Bovendien is het houden van ratten goedkoop en makkelijk.

Opsporen van drugs

De Rotterdamse politie heeft al een aantal proeven gehouden met de ratten. De resultaten waren zo positief dat de ratten nu ook de praktijk ingaan. In de toekomst zouden de ratten ook kunnen worden ingezet bij het opsporen van drugs.





 

KERSEN PLUKKEN

"http://www.youtube.com/embed/ykGuOIMGbLI"

Ghosts of Sulawesi

 
The dance these men are performing indicates that in a small village called Kete someone important has just died. Now his relatives must organize very complicated and very expensive funeral rites, which will mark the return of the deceased to the world of his ancestors. For the Toraja it is very important that the funeral should be a success. If the dead man is satisfied he will watch over, protect, and bring luck to his family.